Meridianen en acupunctuurpunten

Basisworkshop Meridianen en acupunctuurpunten

In de Basisworkshop Meridianen en acupunctuurpunten maken we kennis met de 12 hoofdmeridianen en een aantal acupunctuurpunten die in de acupunctuur veelvuldig gebruikt worden. Naast de 12 hoofdmeridianen maken we in deze workshop ook kennis met vier van de acht dieper gelegen wondermeridianen, namelijk de Chong-, Ren-, Du- en Dai-meridiaan. Het kennismaken met de meridianen en acupunctuurpunten doen we door middel van voelen en ervaren, in combinatie met uitleg. Daarmee biedt deze workshop je de mogelijkheid om de meridianen en acupunctuurpunten zowel bij jezelf als bij andere mensen te leren voelen en er mee te werken tijdens een behandeling.

In deze workshop werken we met de zachtheid van de handen, dus zonder gebruik van naalden. Het is een zachte benadering van acupunctuur die op zichzelf kan worden toegepast, alsook geïntegreerd kan worden in andere vormen van behandeling, zoals craniosacraal therapie.

We zullen in deze workshop ook de overeenkomsten van de meridianen met het craniosacraal systeem bekijken en hoe je tijdens een behandeling de craniosacraal en meridiaan technieken kunt combineren.

Meridianen en acupunctuurpunten

Deze workshop bestaat voor het grootste deel uit praktijk, de theorie sluit aan op de praktijkoefeningen. Bij deze workshop is een syllabus inbegrepen, met inhoudelijke informatie en een beschrijving van de meridiaan en acupunctuurtechnieken met bijbehorende foto’s.

Basisworkshop meridianen en acupunctuurpunten voor craniosacraal behandelaars

Zaterdag 10 mei, 31 mei en 7 juni 2025 (3 dagen)

NederlandYogastudio Yoga & More (Niels Bohrstraat 32 in Maastricht)

Scroll naar boven