Carine Reenaers

Ik kwam in 1999 voor het eerst in aanraking met voetreflexologie via Lydie Schoenmakers. Het was een totaal nieuwe, boeiende ontdekking voor mij om te zien, te voelen en te ervaren wat voetreflexologie met me deed. Vol intresse ben ik bij Syntra mijn eerste opleiding gaan volgen.

Dit smaakte naar meer en ik volgde de vijf-elementenleer, metamorfosemassage, zwangerschapsreflexologie, cranio-sacraal reflexologie en verschillende andere workshops.

In 2007 kwam ik via een artikel van Marga van Erp in het vakblad Reflexzone in contact bij Total Health in Nederland. Geboeid door de Oosterse manier van werken en denken, gecombineerd met het Westerse, volgde ik de  Chinflex®Basis, vervolg, master en professional. 

In 2008 startte ik in de opleiding Voetreflex Plus bij Total Health in Nederland. Deze driejarige HBO beroepsopleiding rondde ik met succes af in 2011. In oktober 2011 had ik de mogelijkheid om mee op studiereis te gaan naar China. In Beijing mochten we stage lopen in TCM klinieken en kregen we les op de universiteit.

Sinds 2010 geef ik zelf opleidingen en workshops. Hierdoor kan ik mijn kennis, passie en ervaring delen met anderen. Klik hier voor meer informatie over deze opleidingen en workshops.

Scroll naar boven