Craniosacraal Combi Lichaam en Voetreflexologie

In het lichaam bevindt zich het craniosacrale systeem, wat van de hersenbotjes (cranium) tot aan het heiligbeen (sacrum) loopt. Binnenin bevinden zich vliezen en een vloeistof die de hersenen en het zenuwstelsel omgeven. Door middel van zachte technieken met de handen kunnen we dit craniosacrale systeem in het lichaam leren invoelen. Aangezien het lichaam macro is en de voeten micro, kunnen we het craniosacrale systeem ook in de voeten invoelen en er mee werken tijdens een sessie.

Daarbij werken we met de levensstroom die verbonden is met het craniosacraal systeem en aanwezig is in de weefsels en vloeistoffen van het hele lichaam. In een craniosacrale sessie kunnen we de spanningen in de weefsels helpen vrijmaken, zodat de levensstroom weer vrij aanwezig kan zijn en kan stromen.

In deze opleiding leer je craniosacraal technieken voor het lichaam en de voeten. Met deze werkwijze is het mogelijk om het invoelen van het lichaam en de voeten tijdens een craniosacrale sessie te combineren, alsook om het alleen op de voeten of het lichaam toe te passen. Dit geeft meer mogelijkheden als voetreflexoloog in het werken met een cliënt tijdens een sessie.

In deze eenjarige opleiding zijn er vier workshops van drie dagen, namelijk:

  • Basisworkshop
  • Vervolgworkshop: Natuurlijke ritmes en bindweefsel
  • Specialisatie: Gezicht en zintuigen
  • Specialisatie: Hoofd en zenuwstelsel

Deze workshops worden afgerond met een tweedaagse workshop behandelen. Na het afronden van de opleiding ontvang je een diploma craniosacraal behandelaar. Het is ook mogelijk om een of meerdere workshops op zichzelf staand te volgen, waarbij de Basisworkshop en Natuurlijke ritmes en bindweefsel workshop een voorwaarde zijn om aan de Specialisatieworkshops deel te kunnen nemen.

De lestijden voor elke workshop zijn van 10:00 tot 17:00 uur. Tijdens iedere workshop zullen we craniosacraal technieken beoefenen, zowel op het lichaam als op de voeten. Iedere workshop bestaat voor het grootste deel uit praktijk, de theorie sluit aan op de praktijkoefeningen. Bij elke workshop is een syllabus inbegrepen, met inhoudelijke informatie en een beschrijving van de craniosacraal technieken met bijbehorende foto’s.

Craniosacraal Combi Basisworkshop

In de Craniosacraal Combi Basisworkshop leer je de basistechnieken van Craniosacraal Lichaam en Voetreflexologie. Je leert  werken met de hersenbotjes, het sacrum, de natuurlijke ritmische bewegingen en de verschillende horizontale diafragma’s (zoals het bekkengebied), zowel op het lichaam als op de voeten. 

Het beoefenen van de technieken zal worden gecombineerd met uitleg over de werking van craniosacraal therapie, het craniosacrale systeem, de aanmaak van het cerebrospinale vloeistof, het bindweefsel en de horizontale diafragma’s.

Met de technieken die in deze workshop aan bod komen ben je in staat om een volledige ontspannende craniosacraal behandeling te geven. Het is mogelijk om het invoelen van het lichaam en de voeten tijdens een craniosacrale behandeling te combineren, alsook om het alleen op de voeten of het lichaam toe te passen. Dit geeft meer mogelijkheden als voetreflexoloog in het werken met een cliënt tijdens een behandeling.

Zaterdag 2 maart t/m maandag 4 maart 2024

BelgiëYogastudio Bodywise (Kolmenstraat 1301 in Alken)

Maandag 11 en 25 maart en 8 april 2024

Nederland: Total Health Academy (Weidehek 34 in Breda)

Craniosacraal Combi Vervolgworkshop: Natuurlijke ritmes en bindweefsel

In de Craniosacraal Vervolgworkshop: Natuurlijke ritmes en bindweefsel gaan we verder kijken hoe de natuurlijke ritmische bewegingen tot uiting komen in de hersenbotjes en het sacrum. Verder gaan we met het verticale hersenvlies (falx cerebri en cerebelli) werken en zien hoe deze onderdeel uitmaakt van het membraan systeem in de hersenen. In deze workshop zullen we de diverse manieren waarop het cerebrospinale vloeistof wordt afgevoerd bekijken.

Het craniosacraal systeem is via het bindweefsel en de vloeistoffen verbonden met de rest van het lichaam. In de weefsels kunnen fysieke en emotionele spanningen aanwezig zijn. In deze workshop leer je craniosacraal technieken om spanningen in het bindweefsel te helpen vrijmaken en daarmee de levensstroom te laten stromen. 

Zaterdag 25 mei t/m maandag 27 mei 2024

BelgiëYogastudio Bodywise (Kolmenstraat 1301 in Alken)

Craniosacraal Combi Specialisatieworkshop: Gezicht en zintuigen

In de Craniosacraal Specialisatieworkshop: Gezicht en zintuigen beoefenen we technieken voor het werken met de botten, spiertjes en zenuwen in het aangezicht. Ook gaan we de zintuigen behandelen, waaronder de neus, ogen, oren en het evenwichtsorgaan. We zullen zien hoe de hersenen via de craniale zenuwen verbonden zijn met het gezicht en de zintuigen. De craniale zenuwen zullen in deze workshop ook aan bod komen, met oefeningen om deze te behandelen.  

Deze workshop zal gehouden worden in 2024, data volgen binnenkort

Craniosacraal Combi Specialisatieworkshop: Hoofd en zenuwstelsel

In de Craniosacraal Specialisatieworkshop: Hoofd en zenuwstelsel gaan we technieken beoefenen voor de hersenen, inclusief de kliertjes die onderdeel maken van het hormoonstelsel en de amygdala’s die betrokken zijn bij emoties. We zullen daarbij ook het belang van de ligging van de ventrikels zien voor de werking van de hersenen en het hele craniosacrale systeem. Verder gaan we kijken naar de vorming van het centrale zenuwstelsel (inclusief de hersenen) tijdens de embryonale ontwikkeling. De drie middenlijnen en hun ontstaan tijdens de embryonale ontwikkeling zullen ook aan bod komen. Nervus vagus (craniale zenuw X) zal in deze workshop ook uitgebreider worden besproken. Tevens gaan we kijken naar het perifere zenuwstelsel en een aantal grote perifere zenuwen die in de praktijk bij mensen aangedaan kunnen zijn behandelen.

Data voor deze workshop volgen

Scroll naar boven