Geert Heidema

Mijn eerste kennismaking met de hersenen was tijdens mijn studie biologische psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In deze studie leerde ik hoe de hersenen en het lichaam met elkaar samenwerken. Vervolgens heb ik vijf jaar wetenschappelijk onderzoek verricht op het gebied van ziekte en gezondheid bij de mens bij diverse universiteiten en onderzoeksinstituten. In de huidige tijd wordt er veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar het craniosacraal systeem. De inzichten die deze onderzoeken opleveren vind ik heel boeiend en deel ik ook tijdens de craniosacraal workshops met de cursisten.

In de vijf jaren van onderzoek raakte ik geïnteresseerd in integratieve geneeskunde. Zodoende ben ik in 2009 naar Santa Fe in het zuidwesten van de Verenigde staten verhuisd om ervaring op te doen in de Chinese geneeskunde (4-jarige MSc opleiding acupunctuur en Chinese kruiden), craniosacraal therapie (opleiding bij Ettiene Peirsman) en Sat Nam Rasayan® (een geneesmethode afkomstig uit India). 

In 2010 ben ik mijn craniosacraal praktijk in Santa Fe begonnen en heb deze vanaf 2015 in Nederland voortgezet. Nadien heb ik in Nederland extra modules gevolgd bij de Peirsman Cranio Sacraal Academie (PCSA), alsook twee craniosacraal opleidingen in het behandelen van paarden. 

In mijn huidige praktijk De Vreugdevolle Bron in Cadier en Keer (Zuid-Limburg, Nederland) behandel ik zowel mensen als dieren (met name paarden en huisdieren), waarbij ik craniosacraal behandelingen combineer met de meridianen en acupunctuurpunten.

Begeleiden van groepen

In 2006 ben ik begonnen met het begeleiden van groepen in het beoefenen van fysiek-energetische bewegingen die welzijn bevorderen, alsook het doen van zelfonderzoek om bewust te worden van de herhalende patronen in ons leven. Zelf beoefen ik sinds 2002 deze bewegingen in combinatie met zelfonderzoek. Mijn ervaring is dat het doen van zelfonderzoek heel behulpzaam kan zijn om bewust te worden van de patronen in ons leven. Deze bewustwording helpt om energie vrij te maken van de oude patronen. Vervolgens kunnen we deze vrijgemaakte energie richten op de dingen die we graag willen in ons leven.

Docent workshops craniosacraal therapie en Chinese geneeskunde

Vanaf 2018 geef ik workshops bij Total Health Academy en in eigen beheer. Sinds 2023 heb ik Craniosacraal-Meridiaan opleidingen opgezet en geef ik als docent met veel plezier les in de craniosacraal therapie, alsook in het werken met de meridianen en acupunctuurpunten op een invoelende en zachte manier. 

De samenwerking met Carine Reenaers van Team Carine – Voetreflexologie vind ik heel leuk en mooi; ik heb zelf geen voetreflexologie achtergrond en ik vind het mooi om het craniosacraal systeem ook via de voeten te hebben leren kennen. Het is voor mij een verrijking hoeveel er via de voeten te voelen valt. 

Wat we van deelnemers aan de workshops horen is dat ze zowel in het lichaam als via de voeten zoveel kunnen voelen en ervaren. We nodigen je uit om voor jezelf te ervaren wat craniosacraal therapie en/of het werken met de meridianen en acupunctuurpunten voor je kan betekenen. We kijken er naar uit om je op een van de workshops te mogen ontmoeten.

Scroll naar boven